Letnie ciasto z malinami w galaretce, z serkiem mascarpone i bezą 1
autor: Aleksanda Samborek / Wypieki Oli. Domowa Cukiernia.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
autor: Aleksanda Samborek / Wypieki Oli. Domowa Cukiernia.
więcejW 2015 r. Samodzielna Pracownia Oceny Jakości Produktów Roślinnych (SPOJPR) z Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin – Państwowy Instytut Badawczy (IHAR-PIB ) z siedzibą w Radzikowie opublikowała znamienną monografię.
więcejNasze codzienne działania w sferze prawnej zwykle nie wymagają sposobu uzewnętrznienia naszej woli. Jednak od tej generalnej zasady mamy wyjątki. Dotyczą one zarówno sytuacji, gdy zachowanie formy decyduje o ważności naszych przedsięwzięć, jak i sytuacji, gdy bez zachowania szczególnej formy nie osiągniemy celów.
więcejO fundamentalnych wartościach, kontynuacji polskich tradycji piekarskich, o przyszłości rzemiosła i dzieleniu się wiedzą – rozmowa z wnuczką Marii i Józefa Gałuszków, jedną z właścicielek Piekarni-Cukierni Gałuszka w Żywcu.
więcejRynek piekarniczo-cukierniczy jest jednym z najbardziej dynamicznie rozwijających się branż przemysłu spożywczego w Polsce. Wymiernym tego dowodem są inwestycje. Na etapie budowy lub planowania są duże hale produkcyjne, w wielu nowo wybudowanych zakładach rozpoczęto już produkcję. Wykonanie, architektura oraz wyposażenie tych ha
więcejDla wszystkich zainteresowanych sztuką royal icingu mamy dobrą wiadomość! W 2017 r. polska mistrzyni ażurowych dekoracji z lukru Justyna A-Majewska powraca ze swoimi szkoleniami. Pierwsze spotkanie odbędzie się już w lutym, w Akademii Dekoracji Tortów „Słodka Kreacja”.
więcejW styczniowym MB: o modnym butiku Mistrza Świata Cukierników 1997 Pawła Mieszały, pomysłach na tradycyjną sznekę i potrzebie synchronizacji deseru z daniem restauracyjnym. O pokorze, harówce i eliminacjach do WCM Michała Iwaniuka. O trendach piekarskich w restauracjach w 2017 r. oraz idealnych pączkach okiem mistrzów.
więcej