25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Kiedy inni myślą o pączkach, o ich nowych formach, smakach czy posypkach, ja na przekór napiszę o chruścikach. Proponuję spojrzeć na te kruche ciasteczka przez pryzmat naszych regionalnych tradycji, poszukać ich odpowiedników w innych krajach czy kulturach. Okaże się, że chrusty/faworki mają tyle samo do zaoferowania co pączki.
Związek Rzemiosła Polskiego skierował do minister edukacji narodowej Anny Zalewskiej protest przeciwko zapisowi w sprawie podziału części oświatowej subwencji ogólnej dla jednostek samorządu terytorialnego. Nowy zapis pojawił się w rozporządzeniu ministra edukacji z 22 grudnia 2015 r.
Od 2011 r. działa program "Doceń polskie", który – poprzez audyty z udziałem specjalistów branży spożywczej – wyróżnia liczne polskie produkty żywnościowe. W ten sposób udało się "odkryć" na nowo wiele tradycyjnych wyrobów, ale też pokazać, że polscy producenci świetnie łączą klasykę z nowatorskimi pomysłami.
Jeszcze do niedawna pomysł ten wydawał się szaloną ideą rodem z filmu science fiction albo snem leniwego cukiernika. Dziś drukowanie figurek z prawdziwej czekolady stało się możliwe. Tylko czy rzeczywiście potrzebne?
Głodny wiedzy, wrażeń i zaskakujących nowości w cukiernictwie i lodziarstwie? Nie zwlekaj! Zarejestruj się już dziś i wejdź bezpłatnie na największe targi cukiernicze w Polsce bez oczekiwania w długich kolejkach. Rejestracja on-line potrwa do 17 lutego, Expo Sweet rusza kilka dni później – 21 lutego.
Do 13 stycznia br. firmy mogą rejestrować dobre praktyki CSR realizowane w 2015 r. Zgłoszenie i publikacja w Raporcie „Odpowiedzialny biznes w Polsce. Dobre praktyki” jest zupełnie bezpłatna. Z przesłanych przykładów działań firm powstaje co roku największy w Polsce przegląd aktywności biznesu społecznie odpowiedzialnego.