25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Według założeń neurogastronomii do pełnego rozkoszowania się jedzeniem potrzebne są zmysły smaku, słuchu, dotyku oraz powonienia. Odgłosy, jakie wydaje jedzenie podczas konsumpcji, wpływają na naszą ocenę jakości i świeżości produktów.
Każdy, kto jest fanatykiem czekolady i przebywa obecnie w Warszawie, powinien czym prędzej obrać kierunek na stołeczne Muzeum Kolejnictwa. W czasie ferii zimowych, czyli 1-14 lutego, można tam zobaczyć Czekoladową Makietę Kolejową wykonaną przez wybitnego polskiego cukiernika, Maestra Czekolady E. Wedel - Janusza Profus.
Polska Federacja Producentów Żywności zaprasza na konferencję "Składniki żywności - aktualne wymagania prawne". Spotkanie odbędzie się 3 marca br. w Hotelu Marriott w Warszawie.
Podczas SweetTargów 2016, które odbędą się od 12 do 14 marca 2016 zobaczymy zmagania przedstawicieli naszej branży oraz gastronomii w trzech konkursach. „Mistrzostwa Śląska Cukierników 2016”, „Turniej Cup Cake 2016” oraz „Zdrowo - smacznie – artystycznie” dla młodych adeptów cukiernictwa.
Projektowanie przestrzeni to coś więcej niż tylko budowanie odpowiedniej atmosfery we wnętrzu. Poprzez rozważną aranżację mamy okazję wyrazić najważniejsze cechy dla danej marki.
Oryginalny wizerunek piekarni, cukierni czy lodziarni decyduje dziś o wyborze miejsca zakupów i konsumpcji klienta.
7. edycja Lodziarskich Mistrzostw Świata nie przyniosła żadnych niespodzianek, jeżeli chodzi o pierwsze miejsce. Włosi znów górą! I to już czwarty raz w historii zawodów. Obok nich na podium stanęły drużyny: Hiszpanów i Australijczyków. Polacy dopiero na 9. miejscu.
Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości oraz Pracodawcy Rzeczypospolitej Polskiej, zapraszają do udziału w Polskim Kongresie Gospodarczym w dniu 27 stycznia 2016 r. w Centrum Zarządzania Innowacjami i Transferem Technologii Politechniki Warszawskiej, przy ul. Rektorskiej 4.