25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Od czerwca br. do 19 lutego 2016 r. trwa konkurs dla firm sektora MŚP z 6 różnych branż, które wdrożyły lub zamierzają wdrożyć rozwiązania proekologiczne w produkcji i usługach. Konkurs jest adresowany również dla mikro, małych i średnich piekarni, cukierni czy lodziarni. Jakie są warunki uczestnictwa i co jest wygraną?
Tegoroczne wakacje znowu będą mieć swój smakowity finał w Jaworze. Już teraz zapewnij sobie udział w gorącym finale, stając w szranki z piekarzami i cukiernikami podczas prestiżowych konkursów branżowych!
Trudno nie zauważyć, że panowanie mąki pszennej od dłuższego czasu jest mocno zagrożone. W dużej mierze za sprawą zniesławionego glutenu, a także z pewnością jako wynik kulinarnej mody, mąka pszenna jest z coraz większym powodzeniem zastępowana zdrowszymi zamiennikami.
Dzień pizzy, musztardy, czekolady… oprócz uroczystości religijnych czy państwowych w kalendarzu można znaleźć także nietypowe święta związane z jedzeniem. Niektóre z nich wiążą się z tradycjami, inne mają zaś przypominać o znaczeniu konkretnych produktów lub potraw.
Zapraszamy do udziału w 8. edycji Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA FOOD, która odbędzie się 2-4 października br. Równolegle odbędą się IV Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO. Organizatorzy spodziewają się ponad 300 wystawców i 12 tys. zwiedzających, którzy zapełnią nową Halę Expo w Łodzi.
GoodMills Group, jeden z głównych graczy na europejskim rynku przemiału zbóż, do końca 2016 r. zainwestuje na polskim rynku 50 mln złotych. Środki zostaną przeznaczone głównie na rozbudowę zakładu w Straduni k/Opola. Powstanie nowa linia produkcyjna, która zwiększy całkowitą wydajność fabryki do 750 ton na dobę.
W czerwcu zakończyła się wiosenna edycja Podwieczorków z Akademią Mistrza organizowanych przez firmę Kruszwica. Ideą spotkań jest pomoc przedsiębiorcom w prowadzeniu i zarządzaniu firmą, a także wspieranie ich w obszarach, które sprawiają im trudność.