Cukiernictwo
Lista artykułów
-
-
Karmelowa Baletnica 0
"To jedna z ciekawszych prac, które udało mi się do tej pory wykonać i którą na zawsze zapamiętam. Dlaczego? Podczas Mistrzostw Świata Młodych Cukierników w Sao Paulo, w listopadzie 2013 r., nie starczyło mi czasu, żeby ją dokończyć. Po paru miesiącach przygotowałem ją ponownie, specjalnie dla Czytelników „Mistrza Branży”."
więcej -
Karmel – płynna przyjemność 0
Złocisty kolor, ciągnąca się konsystencja i delikatny posmak mleka – tak najczęściej opisujemy karmel stanowiący wypełnienie pralin, czekolad, batonów i wypieków, a także polew do lodów czy gofrów. Podbija nasze kubki smakowe swoją wyrazistością i delikatnością. Szczególnym uznaniem cieszy się na rynku brytyjskim i francuskim.
więcej -
Jak z bajki 0
„Małe dziecko – mały kłopot..., duże dziecko – duży kłopot” – niestety w przypadku tortów ta zasada nie działa. Im młodszy malec, tym trudniej jest dokładnie sprecyzować jego tortowe upodobania. A najgorzej, gdy nasz mały zjadacz tortów jeszcze nie mówi! Jak dowiedzieć się, jaki jest jego wymarzony tort?
więcej -
Do Siego Roku !!!!!! 0
W nowym 2015 Roku Życzymy wszystkim szczęścia w życiu osobistym i wielu zawodowych sukcesów.
więcej
Wasz producent - Magorex. -
Szkolenia: dekorowanie tortów po włosku 0
Mary Presicci, Lucia Simeone oraz Kristina Rado – to trzy znane, utalentowane włoskie dekoratorki tortów, które już za parę miesięcy pojawią się w Opolu z indywidualnym programem szkoleń. Warsztaty odbędą się w Akademii Wolnego Czasu. Serdecznie zapraszamy!
więcej -
Czym żywi się świat - biosłodycze, część III 0
W Europie już od kilku lat utrzymuje się trend zdrowej żywności, określanej mianem organicznej albo tzw. żywności typu bio. Na rynku spożywczym coraz częściej spotykamy również ekologiczne słodycze w postaci żelek, czekolad czy ciasteczek. Oferują je najczęściej producenci wytwarzający żywność na niewielką skalę.
więcej