25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Jak podała Polska Izba Handlu, od 1 października 2013 roku podatnicy muszą stosować się do rozporządzenia w sprawie kas rejestrujących z dnia 14 marca 2013 (Dz. U. poz. 363).
DuPont Industrial Bakery System (DIBS) to rozwiązanie przygotowane specjalnie dla piekarni przemysłowych. Istotą systemu DIBS jest nanoszenie na blachy i formy piekarnicze wysokiej jakości powłok, które zapewniają odporność na wszystkie składniki ciasta chlebowego podczas wielu cykli piekarniczych.
Zapraszamy do udziału w projekcie „Od ziarenka do bochenka” - doskonalenie nauczycieli szkół zawodowych, współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Przepis jest prosty. Najpierw trzeba zagotować masę karmelową do odpowiedniej temperatury. Wylewamy ją na kamienny blat i chłodzimy. Barwimy naturalnie. Oddzielamy kolory i wyrabiamy na haku do białości. Mistrz cukiernictwa zna ten stary przepis na słodycze twarde.
10 października br. w Jabłonnej odbędzie się ogólnopolska konferencja "Dobra żywność - tradycja, jakość, perspektywy", zorganizowana przez firmę JARS. Tematyka spotkania skupi się na wyzwaniach, przed którymi stoją producenci dystrybutorzy żywności w kwestii odpowiedzialności za produkowane i sprzedawane artykuły spożywcze.
To będzie już trzecie wznowienie książki mistrzyni stylu angielskiego Debbie Brown w ciągu 5 lat, licząc od jej wydania. W połowie października publikacja „50 kolorowych tortów – poznaj styl angielski” ponownie będzie dostępna dzięki wydawnictwu tortownia.pl.