25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Dane Państwowej Inspekcji Sanitarnej z roku 2011 mogą budzić obawy. Zaledwie 37% zakładów produkcyjnych wdrożyło obowiązkowy system zapewnienia bezpieczeństwa żywności HACCP. W przypadku dobrych praktyk GHP/GMP jest lepiej, ale nie idealnie – 71%.
W związku z wejściem w życie ustawy o górnej granicy wysokości opłaty interchange, Polska Izba Handlu wspólnie z Fundacją Rozwoju Obrotu Bezgotówkowego rozpoczęła szeroko zakrojone badania skierowane do przedsiębiorców. Do 20 czerwca można wypełniać ankietę, dotyczącą podejścia agentów rozliczeniowych do nowych regulacji.
W wydaniu majowo-czerwcowym czasopisma „Mistrz Branży” znajdziecie Państwo specjalny dodatek „Sklep firmowy”, prezentujemy w nim kompleksowe rozwiązania dla sklepu oraz przedstawiamy firmy, które specjalizują się w tym zakresie. Plik dostępny na issuu.
Na przedsiębiorców i instytucje, które do końca września zarezerwują powierzchnię wystawienniczą czeka oferta specjalna – preferencyjne ceny i atrakcyjne lokalizacje.
W artykule Idealny tandem – nowoczesne trendy i funkcjonalność autorstwa Beaty Parmy-Ciejki przedstawione zostały zagadnienia dotyczące aranżacji i wyposażenia piekarni oraz cukierni. Teraz skupmy się na ważnym aspekcie oświetlenia lokalu. W jaki sposób właściwie dobrane oświetlenie może wpłynąć na decyzję klienta o zakupie?
Składki ZUS dla początkujących przedsiębiorców oraz koszt zatrudnienia jednego pracownika z pensją minimalną wzrosną w 2015 r. o ponad 4% - z takimi podwyżkami muszą się liczyć prowadzący działalność przy wzroście minimalnego wynagrodzenia z obecnych 1680 zł do 1750 zł. Taką kwotę najniższych zarobków brutto zaakceptował rząd.
Grados, lider na rynku półproduktów cukierniczych, poszerzył swoją ofertę o kolejny produkt z linii „Owoce w żelu”. Od czerwca na rynku dostępna jest nowość „Owoce w żelu MALINA Grados” – wysokiej jakości dodatek cukierniczy, zawierający aż 67% owoców.