25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Tuż po długim weekendzie, 6 maja, w Katowicach zorganizowaliśmy drugie szkolenie z cyklu "Znakowanie żywności". Tym razem nasza autorka, specjalistka ds. znakowania i bezpieczeństwa żywności, Wioletta Bogusz-Kaliś, skupiła się na zagadnieniu przekazania konsumentom informacji na temat żywności nieopakowanej.
W środę, 23 kwietnia br., odbyło się szkolenie dla branży piekarniczo-cukierniczej: Opracowanie etykiety zgodnej z wymaganiami nowego rozporządzenia nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Było to pierwsze z 3 zaplanowanych szkoleń „Mistrza Branży” z cyklu „Znakowanie żywności”.
Zainteresowanie szkoleniami w zakresie znakowania żywności przerosło nasze oczekiwanie. Już zaplanowaliśmy kolejny cykl spotkań w Warszawie – najbliższy odbędzie się w Cechu Piekarzy w Warszawie. Zapraszamy!
W czasach intensywnego zabiegania o pozyskanie klientów jednym z ważniejszych elementów w drodze do zdobycia przewagi konkurencyjnej jest identyfikacja wizualna produktu i producenta. W przypadku lodów sprzedawanych impulsowo, do konsumpcji na wynos, pojemnik może być nie tylko opakowaniem...
8-10 kwietnia br. odbyły się VIII Targi firmy Hert, na których prezentowano rozwiązania, powstałe w odpowiedzi na nowe trendy w piekarnictwie i cukiernictwie. W piekarni już nie tylko kupujemy pieczywo, ale także ciepłe i smaczne przekąski.