25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Przedsiębiorcy nie będą wpłacać zaliczek na PIT, jeśli te nie przekroczą 1 tys. zł, nie będą też musieli amortyzować środka trwałego tańszego niż 10 tys. zł – m.in. takie uproszczenia wprowadza nowelizacja przepisów o podatku dochodowym, którą właśnie przyjął Sejm. To dobra wiadomość dla właścicieli najmniejszych firm.
Od 10 listopada br. w Wielkopolskiej Izbie Rzemieślniczej w Poznaniu rusza nowa edycja kursu pedagogicznego dla instruktorów praktycznej nauki zawodu. Zapisy już trwają.
Jak identyfikować i ocenić zagrożenia czynnikami szkodliwymi dla zdrowia w pracy? Jak kształtować bezpieczne zachowania pracowników? Jak postępować w razie wypadku? M.in. te zagadnienia pojawią się w nowym cyklu szkoleń "Bezpieczeństwo i higiena pracy", organizowanym przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu.
W Poznania już odliczają dni do Święta Niepodległości (11 listopada), kiedy to poznaniacy obchodzą też urodziny św. Marcina i zajadają się rogalami świętomarcińskimi. Jeszcze wcześniej, 3 listopada, poznański Cech Cukierników i Piekarzy ogłosi listę certyfikowanych producentów regionalnego przysmaku.
Ponad dwustu sześćdziesięciu przedstawicieli przemysłu żywnościowego oraz polityki, gospodarki, świata nauki i mediów wzięło udział w VIII „Forum 100” – Dorocznej Gali Przemysłu Żywnościowego zorganizowanej przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców i kwartalnik „Food-Lex” w dniu 19 października 2017 r.
– Mamo! Zobacz piekarz! Takie okrzyki w sklepie piekarniczym zdarzają się coraz częściej. Coraz więcej piekarzy decyduje się, dla podniesienia atrakcyjności sklepu, na pokazanie w swoistym „misterium”, w którym ukazany jest odpiek, a także czasem wyrabianie ciasta.
Każdy, kto prowadzi własny biznes, wie jak ważna jest reklama. Prowadząc firmę zazwyczaj staramy się, żeby było nas widać. Szyldy, ulotki, banery, plakaty. Część firm dba jednak także o to, żeby było o nich głośno. Czy opłaci się to również Tobie?