25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W Polsce nie brakuje nastolatków, którym grozi wykluczenie społeczne. Tak zwanej „trudnej” młodzieży w zdobyciu zawodu pomagają m.in. Ochotnicze Hufce Pracy. Od 2015 roku w Roskoszy (woj. lubelskie) działają Warsztaty ginących zawodów.
Według najnowszego raportu dotyczącego rynku pieczywa w Polsce przygotowanego przez agencję badania opinii publicznej GfK nadal zauważalna jest tendencja spadkowa sprzedaży produktów piekarniczych.
Nie od wczoraj sklepy handlowe mają półki z żywnością ekologiczną, ale do tej pory nie zagościło na nich szerzej pieczywo BIO. Jak podaje portalspozywczy.pl, obecnie obserwuje się większe zainteresowanie sieci tym tematem, przede wszystkim w wersji do odpieku.
Chociaż mrożenie pieczywa nie jest nową technologią, od kilku lat wśród dużych firm działających w Polsce widać wzrost zainteresowania tego typu produkcją. Z czego wynika ta popularność i dlaczego budzi kontrowersje? Czy może być szansą dla małych i średnich piekarni? I czy rzeczywiście przyszłość należy do mrożenia?
W terminie 13-15.10.2017 r. w Łodzi odbędzie się X jubileuszowa edycja Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD oraz VI edycja Targów Ekologicznego Stylu Życia beECO.
Przedsiębiorca dokonujący sprzedaży na rzecz innych firm nie ma wątpliwości, że sprzedaż tę musi udokumentować fakturą. Nie zawsze jednak od razu wie, że kupującym jest firma, stąd gdy dodatkowo korzysta z kasy fiskalnej, często zdarza się, że najpierw wystawia paragon, a następnie fakturę do paragonu.
Bogdan Smolorz (Biopiekarz) i Aleksander Nowakowski (ze znanej piekarskiej rodziny) w maju przypieczętowali współpracę zaplanowaną na 12 lat. Jest to zapowiedź głębokich zmian w mazurskich piekarniach firmy Nowakowski Tradycja, a jej konsekwencje mogą odbić się szerokim echem w branży piekarskiej i na rynku pieczywa.