25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Prowadzisz małą lub średnią piekarnię? Jesteś producentem mąki, dodatków do pieczywa lub sprzętu i urządzeń? Nie jest Ci obojętna przyszłość pieczywa rzemieślniczego w Polsce? Porozmawiajmy o programie wsparcia rzemiosła podczas spotkania w Lublinie, 11 września br.
Jubileuszowa, 10. edycja Expo Sweet to świetna okazja, żeby spróbować sił w mistrzostwach oraz konkursach organizowanych dla cukierników i dekoratorów cukierniczych. Organizatorzy już czekają na Twoje zgłoszenie. Nie zwlekaj!
W ostatnich latach notuje się systematyczny spadek jakości pieczywa. Przyczyniły się do tego zarówno piekarnie w hipermarketach, gdzie pieczywo produkuje się najczęściej metodami bezpośrednimi (bez zakwasów), jak i te, w których ze względu na ostrą konkurencję cenową zrezygnowano z długich i kosztownych procesów fermentacyjnych.
Już w najbliższy weekend Święto Chleba i Piernika w Jaworze. Mistrzowie piekarnictwa prezentować będą swoje wypieki, a na stoisku animacji piekarniczych z bliska będzie można się przyjrzeć prawdziwym dziełom sztuki. Zapach cynamonu i przypraw prowadził będzie wprost do Piernikowa!
Co kraj to obyczaj, co rodzina to zwyczaj – przytoczone powiedzenie doskonale oddaje to, czym są pogacze. Piecze się je na Bałkanach, a w każdym z krajów należących do regionu mają inną strukturę, kształt i smak: są pikantne, wytrawne, a czasem słodkie.
O tym, jak istotna w dzisiejszych czasach jest ochrona szeroko rozumianych praw własności intelektualnej, nikogo przekonywać nie trzeba. Pytanie brzmi: jak je umiejętnie wykorzystywać, by reagować nie tylko w przypadku ich naruszenia, ale także aby zyskiwać przewagę rynkową nad konkurencją?
Fundacje, stowarzyszenia zwykły finansować działalność m.in. korzystając ze sponsoringu. Z kolei przedsiębiorcy chętnie reklamują towary, usługi czy firmy za pośrednictwem takich organizacji, zawierając z nimi umowy sponsoringu. Czy poza korzyścią wizerunkową sponsoring może przynieść przedsiębiorstwu korzyści podatkowe?