![Bez glutenu, bez nabiału, ze smakiem!](/public/artykuly-sponsorowane/32/1893/32_1893_6116_136x94.jpg)
Bez glutenu, bez nabiału, ze smakiem! 0
Ile jest osób, które nie mogą lub nie chcą spożywać nabiału czy glutenu? Trudno powiedzieć, ale ta marginalna grupa konsumentów sukcesywnie rozrasta się, głównie w wielkich miastach Polski.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Ile jest osób, które nie mogą lub nie chcą spożywać nabiału czy glutenu? Trudno powiedzieć, ale ta marginalna grupa konsumentów sukcesywnie rozrasta się, głównie w wielkich miastach Polski.
więcejW lutym 2013 r. firma Birds of Fire wprowadziła na rynek aplikację Efood. Umożliwia ona konsumentom analizę produktów pod kątem zastosowanych substancji dodatkowych i ich wpływu na ludzkie zdrowie. Aplikacja wciąż budzi kontrowersje i sprzeciw Polskiej Federacji Producentów Żywności.
więcejZapraszamy na relacje z podróży dookoła świata sympatycznej rodziny Łopacińskich z Torunia, w której nie zabraknie gastronomicznych ciekawostek. Jak wygląda chleb w Afryce, a jak go wypieką ludzie w Peru? Jakie ciastka lubią dzieci w Australii, a jakie w Rosji? Część I - Gwatemala, czyli tortilla, awokado i czarna fasola.
więcej18 czerwca br. w Akademii im. Leona Kuźmińskiego odbyła się konferencja naukowa "Dystrybucja żywności – problemy prawne", zorganizowana z inicjatywy Centrum Prawa Żywnościowego. Tematyka spotkania wywołała szerokie zainteresowanie zarówno przedsiębiorców, jak i organizacji branżowych.
więcejPrezydent podpisał nowelizację ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów. Pozwoli ona na lepszą ochronę konsumentów oraz skuteczniejsze wykrywanie praktyk ograniczających konkurencję. Wprowadza również szereg zmian korzystnych dla przedsiębiorców – informuje Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów.
więcejDezynfekcja w technologii UV-C - bez chemikaliów. Przenoszone w powietrzu mikroorganizmy, takie jak chorobotwórcze drobnoustroje, bakterie, grzyby i wirusy mogą wywołać problemy zdrowotne u ludzi i skazić surowce oraz świeże artykuły spożywcze w produkcji żywności - co prowadzi do przedwczesnego zepsucia.
więcejW Jaworze, w dniach 29-31 sierpnia, odbędzie się Święto Chleba i Piernika pod honorowym patronatem Małżonki Prezydenta RP Pani Anny Komorowskiej. To tutaj rozstrzygnie się jedyny w swoim rodzaju konkurs dla piekarzy - konkurs na Rzeźbę Piekarską. Organizatorzy czekają na zgłoszenia piekarzy z całej Polski!
więcej