25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Mały przedsiębiorca, borykający się z niedoborami gotówki, ma do dyspozycji różne narzędzia, które mogą zwiększyć płynność jego firmy. Dobre efekty daje monitoring płatności, renegocjowanie terminów, tzw. miękka windykacja, a w ostateczności rezygnacja z klientów, którzy mało zamawiają i nie płacą w terminie.
W siedzibie Cechu Piekarzy i Cukierników w Warszawie, przez trzy kolejne poniedziałki odbywały się szkolenia „Znakowanie żywności”, organizowane przez naszą redakcję. Prowadziła je specjalistka ds. znakowania i bezpieczeństwa żywności, Wioletta Bogusz-Kaliś.
W najnowszym wydaniu Mistrza Branży na początek rozmawiamy z piekarzem, który po 25 latach przeszedł na biopiekarstwo. Sprawdzimy rynek biopieczywa w Polsce. Podamy owoce w najlepszym wykonaniu cukierników, szefów kuchni i pasjonatów cukiernictwa. Pokażemy nowoczesny sklep firmowy, któremu nie będziesz mógł się oprzeć...
Spółka Bielmar wprowadza nowe logo i claim marki – Zawsze smakuje!. Odświeżony znak graficzny zyskał większą czytelność i dynamiczne liternictwo, przy zachowaniu dotychczasowej kolorystyki i charakterystycznego motywu słonecznika, dominującego w pierwowzorze.
Pierwszy model rogalikarki firmy Universum pojawił się w 1924 r. i do złudzenia przypominał niemiecką maszynę do szycia Singer. Od tamtego czasu rogalikarka zmieniła design, poprawiła ergonomię i bezpieczeństwo, została udoskonalona, ale koncepcyjnie jest prawie niezmieniona. I wciąż niezawodna.
Poszukam odpowiedzi na pytanie, czy warto w ogóle zakładać firmę cukierniczo-artystyczną, w szerokim tego słowa znaczeniu: pracownię tortów artystycznych, pracownię cukierniczą, muffinkarnię albo ciasteczkownię, czy też kawiarenkę.
Już po raz drugi mogą Państwo wziąć udział w unikatowym spotkaniu masterclass pod hasłem: MODERN PACKAGING - INNOVATION, PROFITABILITY, DESIGN, które odbędzie się w dniach 2 – 3 – 4 czerwca 2014 w Warszawie.