25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Na skórze, na włosach i błonach śluzowych oraz wewnątrz ciała, w przewodzie pokarmowym – człowiek jest cały w drobnoustrojach. Podczas mówienia, kichania, kaszlu bądź ze skóry lub włosów dostają się one do powietrza.
Etykietą promocyjną możemy nazwać każdą etykietę, która swoim przekazem, hasłowo i w sposób widoczny informuje o wartości dodanej do produktu, wspierając jego sprzedaż.
W Koszęcinie, 16 czerwca br., podczas Walnego Zgromadzenia Sprawozdawczo-Wyborczego, prof. Jan Klimek ponownie został wybrany na prezesa Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach. W tym dniu władze Izby oficjalnie przyjęły nową strategię na lata 2014-2020.
2 lipca br. w Bytomiu ruszy Eko jarmark – inicjatywa Fundacji Zielona Edukacja. Bazar z żywnością ekologiczną, tradycyjną i lokalną będzie odbywał się w każdą środę w miejscu dawnego bytomskiego bazaru z okresu międzywojennego, na pl. Jana III Sobieskiego – informuje Biokurier.pl.
Jak otworzyć sklep, kawiarnię, pizzerię, jak ekonomicznie wypiekać nowe rodzaje pieczywa, jakie trendy panują w cukiernictwie i w jaki sposób promować swoje produkty? Co zrobić by zawód piekarza lub cukiernika był atrakcyjny dla młodego pokolenia? Doskonałą okazją by poznać odpowiedzi na te pytania będą targi POLAGRA-TECH 2014.
Dane Państwowej Inspekcji Sanitarnej z roku 2011 mogą budzić obawy. Zaledwie 37% zakładów produkcyjnych wdrożyło obowiązkowy system zapewnienia bezpieczeństwa żywności HACCP. W przypadku dobrych praktyk GHP/GMP jest lepiej, ale nie idealnie – 71%.