25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Tuż po długim weekendzie, 6 maja, w Katowicach zorganizowaliśmy drugie szkolenie z cyklu "Znakowanie żywności". Tym razem nasza autorka, specjalistka ds. znakowania i bezpieczeństwa żywności, Wioletta Bogusz-Kaliś, skupiła się na zagadnieniu przekazania konsumentom informacji na temat żywności nieopakowanej.
Czy zastanawialiście się kiedyś, jak się robi kandyzowaną skórkę pomarańczy, która właśnie topi się w lukrze świątecznego makowca, kolorowe kostki owoców w biszkoptowym keksie bądź na lodowym deserze?
W przypadku wyboru lokalizacji ważnymi elementami są: cena zakupu gruntu, potem przystosowania terenu oraz koszty jego posiadania. Jeden z najlepszych inwestorów na świecie Warren Buffet zwykł powtarzać, że cena działki nie powinna przekraczać 10% wartości całej inwestycji. No tak, ale jakiej działki?
30 kwietnia w Krakowie miała miejsce XII certyfikacja żywności zorganizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. Do audytu przystąpiła rekordowa liczba firm - jurorzy zasiadający w Loży Ekspertów ocenili wyroby ponad 60 wytwórców.
Rodzina Putków od czterech pokoleń buduje mocną firmę, opartą na rzemieślniczych tradycjach. Konsekwentnie, rzetelnie i odpowiedzialnie. Liczy się przede wszystkim dobra, pewna i rozpoznawalna marka. Co się na nią składa? Jak promować rodzinny znak firmowy i umocnić go na rynku, nie tylko lokalnym?
Akademia Leona Koźmińskiego oraz Centrum Prawa Żywnościowego A.Szymecka-Wesołowska, D. Szostek sp.j. zapraszają na międzynarodową konferencję poświęconą aktualnym problemom prawnym dystrybucji żywności.
W dniach 7-9 kwietnia 2014 roku we Wrocławiu odbył się finał XIX Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernika i Piekarza. W turnieju wzięli udział uczniowie trzecich klas szkół zawodowych.