Chleb wiejski na zakwasie 0
Podczas X Międzynarodowego Kongresu Zbóż i Chleba „Cereal’s 96” w Grecji otrzymałem od pracownic Muzeum Chleba w Atenach przepis na chleb wiejski na zakwasie.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Podczas X Międzynarodowego Kongresu Zbóż i Chleba „Cereal’s 96” w Grecji otrzymałem od pracownic Muzeum Chleba w Atenach przepis na chleb wiejski na zakwasie.
więcejPodziwiając artystyczne wyroby piekarskie, które zdobią przyjęcia okolicznościowe i ekspozycje targowe, śmiało można powiedzieć, że 50% sukcesu to zdolności manualne piekarza. Drugie 50% to tworzywo, czyli elastyczne ciasto martwe.
więcejMilkshake pojawił się w Polsce ponad 20 lat temu i jeszcze nie doczekał się spolszczonej nazwy. W dosłownym tłumaczeniu oznacza „wstrząśnięte mleko”. Już z tego można wywnioskować, w jaki sposób powstaje ten genialny „deseronapój”, który na całym świecie ma wiele wariantów.
więcejautor: Izabela Berendt, mistrz cukiernictwa, Cukiernia-Restauracja Angelika, Debrzno
więcej