
Jak wykorzystać owoce w cukiernictwie? 0
Owoce to nie tylko efektowny element dekoracji tortu lub dodatek do kremu. U progu lata warto sobie przypomnieć, jak szerokie jest ich zastosowanie i zasady pracy z surowcem.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Owoce to nie tylko efektowny element dekoracji tortu lub dodatek do kremu. U progu lata warto sobie przypomnieć, jak szerokie jest ich zastosowanie i zasady pracy z surowcem.
więcejKolejny niezwykły projekt utalentowanej Igi Sarzyńskiej udowadnia, że cukiernictwo jest bliższe sztuce, niż dotąd sądziliśmy! Do pracy nad piernikami, mistrzyni zaangażowała młode pokolenie, a całość dedykowana jest dzieciom, bo to pierniki na Dzień Dziecka.
więcejPlanujesz produkować własne praliny i czekoladę, chcesz oblewać własne wyroby czekoladą? Nasz zespół chętnie pomoże, przeszkoli, wdroży technologię. Przeprowadzimy cały proces – od projektu po realizację.
więcejNowojorskie Muzeum Lodów (Museum of Ice Cream) w tym roku otworzy swoją nową lokalizację w Singapurze. Obiecuje zwiedzającym międzynarodowe atrakcje i bajkowy świat pełen multisensorycznych instalacji. Otwarcie planowane jest w Dempsey na sierpień.
więcejJak pandemiczny rok wpłynął na światową potęgę lodziarską? Czy kolejne lockodwny pomogły sektorowi kawy i piekarni, czy raczej branża odnotowała spadek sprzedaży? Oto raport Sigep, które w tym roku wyjątkowo odbyło się w formie online.
więcejJuż w 2019 roku Komisja Europejska wydała rozporządzenie, zgodnie z którym maksymalna zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych (innych niż pochodzenia zwierzęcego) w żywności przeznaczonej dla konsumenta finalnego nie może przekraczać 2 g na 100 g tłuszczu.
więcejJajko - bez niego nie byłoby Wielkanocy i wielkanocnych wypieków. Dlatego jest ono tematem konkursu organizowanego przez redakcję MB! Użyj jajek w recepturze, udekoruj motywem pisanek swoją pracę albo... zaprezentuj słodkości z jajem!
więcej