25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Jak co roku Instytut Pantone ogłosił kolor roku. W 2021 są to aż dwa kolory - szarość i żółć. O ile ten pierwszy nieco trudno przemycić w jedzeniu, o tyle ten drugi kojarzy się z wieloma apetycznymi produktami. Wszystko wskazuje, że będzie to rok cytrusów!
Słodka branża wybrała swoich faworytów w najróżniejszych dziedzinach. Wiemy już, kto jest ulubionym szkoleniowcem, jaki był najmodniejszy trend 2020 oraz najlepszy produkt. Poznajcie laureatów!
W czasach gdy wszystko przenosi się do internetu, to właśnie tam można znaleźć bogatą ofertę szkoleń i kursów. Z filmami instruktażowymi ruszyła też Szkoła Artystyczna Wiesława Kuci. Czy taka forma może zastąpić tradycyjną naukę? Jak przekazać smak, zapach i konsystencję przez kamerę?
"Podróż św. Mikołaja" w piernikowej interpretacji uczniów szkół gastronomicznych wyłoniła nowe młode talenty. Laureatką I miejsca została Małgorzata Skupio.
Wyjątkowo wyrośnięta baba o strukturze lekkiej jak wata cukrowa, czyli panettone to hit nie tylko włoskich stołów świątecznych. Jak ją przygotować i co sprawia, że jest aż tak puszysta?
Piekarnia Chaud Pain w Warszawie ruszyła ze stacjonarną sprzedażą produktów. Dotychczas pieczywo z rzemieślniczej piekarni można było przedpremierowo nabyć jedynie w restauracjach Epoka i Bez Tytułu. W swojej ofercie proponuje, m.in. chleb na zakwasie, francuskie croissanty, maślane wypieki i nietuzinkowe kanapki.
Skutki Covid-19 odczuwalne są nawet w najbardziej osobistych sferach naszego życia. Zawartość talerzy Polaków podczas pandemii może posłużyć nam za soczewkę, przez którą łatwo dostrzec, w jakiej kondycji fizycznej oraz psychicznej jesteśmy. Producenci żywności widzą najlepiej, po jakie artykuły spożywcze sięgamy podczas kryzysu.