25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Czyj przepis na deser będzie lepszy i bardziej nowatorski: wykreowany przez laureata konkursu cukierniczego czy wygenerowany w oparciu o nowe możliwości technologiczne, algorytmy sztucznej inteligencji i mechanizmy wyszukiwarek? Firma Mars Wrigley sprawdza to w projekcie Maltesers + AI.
Światowe prognozy przewidują, że białko roślinne będzie podstawowym makroskładnikiem limitującym światowe bezpieczeństwo żywnościowe. Konsumenci stają się coraz bardziej świadomi ekologicznie i poszukują alternatywnej żywności funkcjonalnej.
Jak bardzo ważnym elementem wielkanocnego stołu jest chleb świadczy chociażby fakt, że zazwyczaj we wydrążonym bochenku podaje się żurek. Można też zrobić chlebowe koszyczki na jaja! Poznajcie recepturę.
Czy pandemia przekreśla możliwość inwestowania w gastronomię? Niekoniecznie. Okazuje się, że są branże, które wyjątkowo dobrze radzą sobie podczas kryzysu. Świetnym przykładem są tu lodziarnie. Sprzedaż z okienka i na wynos, ogródki letnie - skutecznie minimalizują ryzyko przestojów związanych z ograniczeniami w gospodarce.
Rusza Plebiscyt Ekologiczny, który umożliwi ekologicznym producentom i rolnikom znaleźć więcej ekokonsumentów, a ekokonsumentom uzyskać dostęp do sprawdzonych marek!
VII edycja konkursu Chmieleńskich Babek Wielkanocnych odbyła się, mimo niesprzyjających warunków. Kolorowe i bajeczne wypieki nie tylko pięknie się prezentowały, ale przypominają o tym, że warto zachowywać tradycyjne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie.