25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Znany czekoladowy gigant Barry Callebaut szuka możliwości zamknięcia obiegu w produkcji czekolady. Firma rozpoczęła współpracę ze szwajcarskim startupem chemicznym Bloom Biorenewables. Projekt ma na razie charakter pilotażowy, a jednym z pierwszych punktów jest przetwarzanie łupin orzechów w środki aromatyzujące, np. wanilinę.
Dziesiątki tysięcy przedsiębiorców branży gastronomicznej zostało pozbawionych możliwości normalnej pracy i zarobkowania.
W obliczu twardych restrykcji i widma bankructwa setki zdecydowały się na otwarcie. Wśród nich są liczne kawiarnie, cukiernie i lodziarnie.
Co sekundę Polacy wyrzucają aż 184 bochenki chleba. Mimo ogromnego szacunku, jakim otaczane jest w naszym społeczeństwie pieczywo, marnujemy jego rekordowe ilości. To najczęściej wyrzucany do kosza produkt spożywczy w domach! Jak możemy walczyć z tym problemem i co na ten temat uważają małopolscy i śląscy wytwórcy.
Rozpadające się relacje to popularny problem, który dotyka coraz większą liczbę przedsiębiorstw. Dotyczy on zarówno pracowników biurowych, pracowników produkcji, jak i przedstawicieli pracujących w terenie, wpływając na współpracę między działami.
Ostatni moment, żeby przygotować się do sezonu lodowego 2021. Szkoła Kulinarna ASHANTI przygotowała z tej okazji blok szkoleniowy z zarządzania produkcją i produkcji lodów rzemieślniczych oraz tortów, a także monoporcji lodowych.
Torty piętrowe i kolosy, słodki stół oraz finger food - wejdź w sezon tortowy z jeszcze większą dawką wiedzy! Zapisz się na szkolenie - zostały ostatnie wolne miejsca!