25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Co to są "spróbunki", "bocianie łapy" albo "paska"? To rodzaje pieczywa obrzędowego. Miało ono ogromne znaczenie podczas poszczególnych dni roku, jak nadejście wiosny, zasiew lub Wielkanoc. A jego produkcja obwarowana była licznymi zakazami.
Polacy ulegli modzie na tzw. superfoods czyli wyjątkowo zdrową żywność. Pochłania nas poszukiwanie kolejnych nasion, tajemniczych alg i egzotycznych owoców, które często muszą przebyć długą drogę, aby zagościć w naszej diecie. Zamiast wydawać setki złotych na jagody z drugiego końca świata, warto dać szansę produktom rodzimym.
Zdarza ci się marzyć o ciepłym, chrupiącym ciastku i szklance mleka w środku nocy, kiedy nie możesz zasnąć? Odpowiedzią na takie zachcianki jest otwarta do późnych godzin nocnych amerykańska sieć piekarni Insomnia Cookies. W marcu otwiera się kolejna, już czwarta lokalizacja w Atlancie.
Nawet najpiękniej ozdobione ciasto nie jest do oglądania, a do jedzenia. Podobnie, wiedzy i doświadczenia nie powinno się chować w głowie, lecz przekazywać je dalej. Z takiego założenia wychodzi Michał Doroszkiewicz, który mocno inwestuje w młodych.
Pod koniec lutego w Warszawie otworzyła się nowa autorska cukiernia pod nazwą Cukier w cukrze. Jej właścicielka, Magda Wawrzaszek przeszła drogę od projektowania ubioru do pracowni tortów artystycznych - najpierw zaprzyjaźnionej, potem własnej.
Czas pandemii koronawirusa i lockdownu spowodował nagły powrót do pieczenia w domu. Wielu domowych piekarzy i cukierników zaczęło też szukać możliwości sprzedaży swoich wypieków. Na brytyjskim rynku pojawiła się platforma internetowa Yummier, która ma pomóc domowym piekarzom docierać do klientów.