25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W rzeczywistości sprzed pandemii w zakładach produkcji żywności prawie nic nie działo się bez udziału systemu ERP. Czy w dobie kryzysu rozwiązania tej klasy jeszcze bardziej zyskały na znaczeniu? Na to i inne pytania odpowiada Adam Steć, członek zarządu CSB-System Polska Sp. z o.o.
Nic nie pachnie tak dobrze jak świeżo upieczony chleb. Tego samego zdania są właściciele singapurskiej Spa Esprit Group, którzy wyprodukowali Brioche No. 1 - mydło w płynie o zapachu świeżej brioszki.
Z powodu zamknięcia restauracji, barów i pubów w okresie pandemii cierpi wielu producentów piwa. Niemiecki browar Füchschen z Düsseldorfu został z nadwyżką 6000 litrów niesprzedanego piwa. Sposobem na jej zużycie okazała się współpraca z... piekarzami!
Jak pandemiczny rok wpłynął na światową potęgę lodziarską? Czy kolejne lockodwny pomogły sektorowi kawy i piekarni, czy raczej branża odnotowała spadek sprzedaży? Oto raport Sigep, które w tym roku wyjątkowo odbyło się w formie online.
Już w 2019 roku Komisja Europejska wydała rozporządzenie, zgodnie z którym maksymalna zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych (innych niż pochodzenia zwierzęcego) w żywności przeznaczonej dla konsumenta finalnego nie może przekraczać 2 g na 100 g tłuszczu.
Mihiderka, rodzinna firma ze Śląska mająca sieć wegańskich lokali na Śląsku i w Krakowie, skierowała ofertę licencji na swoje roślinne pączki do cukierni, piekarni i sklepów. Jest już pierwszy partner.