25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Gorąco Polecam Nowakowski – sieć składająca się z piekarni i lunchowni w Warszawie, Krakowie i Trójmieście zyskała nowego właściciela. Została przejęta przez grupę piekarniczo-cukierniczą Enata Bread, której prezesem jest Bartłomiej Rychcik, dotychczasowy franczyzobiorca Gorąco Polecam.
Pieczenie i dekorowanie wciąga, angażuje, relaksuje i rozwija. Potrafi też zaowocować szkołą online! O wirtualnej akademii stylu angielskiego, korzyściach płynących z nauki w sieci, różnicach między branżą w USA i Polsce rozmawiamy z Magdą Kubiś, właścicielką polskiej Akademii Tortu prosto z Florydy.
Już od drugiej połowy czerwca rusza kolejna edycja bezpłatnych szkoleń dla piekarzy: „Warsztaty dla piekarzy: żyto, zboża pradawne i bezglutenowe. Światowe trendy dla pieczywa najwyższej jakości." Przed Wami 6 dwudniowych szkoleń, które poprowadzi mistrz piekarski Wiesław Kucia w słynnej Szkole Artystycznej w Lublinie!
W czasie pandemii koronawirusa sieć sklepów Biedronka wspiera lokalnych producentów, zapraszając ich do współpracy. Program „Czas na wspieranie małych producentów” zyskał spory odzew; od jego rozpoczęcia napłynęło ponad 700 zgłoszeń.
Miały być śluby i wesela, tymczasem cała branża została pogrzebana. Jak radzą sobie w czasie epidemii pracownie tortów i pierników ściśle związane z wielkimi uroczystościami? Czy realizowane są złożone wcześniej zamówienia? I czy wiemy, kiedy sytuacja się zmieni?
Zawsze powtarzam, że nie ma lepszej lub słabszej masy cukrowej czy czekolady. Są za to ciekawe sposoby na wszystkie masy: ich łączenie i eksperymentowanie! Sprawdźmy, co fajnego może wyniknąć dla dekoratora z fuzji obu mas i jakie ich proporcje stosować w zależności od potrzeb.
Jeden mały kawałek to wielki grzech. Dla tych, którzy dbają o linię tort to zakazany owoc. A jednak wnikliwe spojrzenie dietetyka pozwala spojrzeć na ten słodki przysmak znacznie łagodniej. A nawet znaleźć w nim zdrowotne aspekty.