25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Magazyn Hipoalergiczni po raz kolejny przyznał certyfikaty dla produktów o szczególnych aspektach zdrowotnych i wyjątkowej jakości. W kategorii pieczywo został nagrodzony chleb bezglutenowy autorstwa Bogdana Smolorza.
W związku z epidemią koronawirusa świat stanął przed nowymi wyzwaniami. Rozwój gospodarczy wielu państw znacznie zwolnił, drastycznie spadły też wartości giełdowych spółek. Kurz powoli opada, sytuacja powszednieje, wszyscy musimy odnaleźć się w tej postpandemicznej rzeczywistości. Co dalej?
...czyli rzecz o staropolskim zamiłowaniu do jedzenia i ułańskiej fantazji w tworzeniu pieczywa. Będzie o tym, dlaczego bliżej nam do amerykańskiego grillowania niż angielskiego pikniku. Jak zmieniło się biesiadowanie Polaków i ile w nas zostało ze szlacheckiej swady?
Różne stawki VAT dla pączków z różniącymi się nadzieniami? Tego typu absurdy znikną po wejściu w życie nowych stawek VAT, czyli 1 lipca 2020. Przeczytajcie jakie jeszcze zmiany czekają branżę.
Jak wynika z badania przeprowadzonego przez SW Research na zlecenie firmy Wawel dla polskiego konsumenta liczy się sposób wytwarzania - bardziej ceni słodkości wytwarzane ręcznie.
Obok narzędzi do modelowania każdy dekorator powinien posiadać zestaw odpowiednich pędzli. Im większy i zróżnicowany (od konturówek po pędzle do pudrowania), tym łatwiejsza będzie praca.