25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Przed nami kolejna nowość wydawnicza dla cukierników oraz dekoratorów, napisana przez specjalistów ze słynnej brytyjskiej Squires Kitchen International School. „Artystyczne dekoracje tortów” już dostępne w wydawnictwie Promise.
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Targi w Krakowie połączyły siły, aby w dniach 8-9 maja 2020 r. po raz pierwszy zorganizować Gluten Free EXPO w Krakowie. Bezglutenowe święto zbiegnie się z XV Międzynarodowym Dniem Celiakii.
„Uzdrowiła” przemysłowe słodycze, tworząc Błeno, Tłiks, Lajon, Milkiłej czy Szokobons. Obok batoników, ciasteczek, cukierków i pralinek na specjalne miejsce zasłużyły lody, kremy i desery. Wszystkie bez glutenu, utwardzonych tłuszczów, mleka czy laktozy. Naturalne i pyszne.
Według różnych prognoz ceny energii elektrycznej dla firm mają w 2020 r. wzrosnąć nawet o kilkadziesiąt procent. Tak duża skala podwyżek będzie wywierała na branżę silną presję, by podnosić ceny wyrobów. Dlatego szczególnie teraz warto przyjrzeć się zawartym umowom na dostawę energii elektrycznej...
9-20 października 2019 r. w hali widowiskowo-sportowej Arena Gliwice firma Savpol zorganizowała 4. edycję targów branżowych. Na ten jeden weekend Gliwice stały się światowym centrum piekarnictwa, cukiernictwa, lodziarstwa i gastronomii.
"Zaczyn" to rzemieślnicza piekarnia, która po kilku latach sprzedawania i dowożenia chleba na zamówienie otwarła swe podwoje w styczniu w Krakowie, na Dębnikach. Rozmawiamy z Zosią Barto, z wykształcenia magister chemii, założycielką i duszą tej budzącej jeszcze przed otwarciem wiele pozytywnych emocji piekarni.