25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Każdy pracownik zatrudniony na podstawie umowy o pracę jest uprawniony do płatnego urlopu wypoczynkowego w wymiarze 20 lub 26 dni. Zgodnie z art. 172 Kodeksu pracy za czas urlopu wypoczynkowego przysługuje mu wynagrodzenie, jakie by otrzymał, gdyby w tym czasie pracował.
Branża lodziarska jest niezwykle podatna na kaprysy pogody, dlatego właściciele lodziarni od lat pracują nad tym, aby w jak największym stopniu uniezależnić się od warunków zewnętrznych. Jak stworzyć plan B dla lodziarni, czyli jaką strategię marketingową opracowuje sieć franczyzowa LodyBonano?
Rosnące ceny energii, koszty pracy, ceny surowców, a także susza (i ta zeszłoroczna, i ta tegoroczna) - te wszystkie czynniki będą miały wpływ na kolejne wzrosty cen żywności spodziewane jesienią. Wszystko wskazuje na to, że zdrożeje także pieczywo.
Trwają eliminacje do pierwszej edycji konkursu piekarskiego Master Baker – 2019 Bakepol. Zgłoszenia można wysyłać mailowo lub przez specjalny formularz internetowy - do 23 sierpnia, do godz. 24.00. Pokaż swój talent i dołącz do piekarskiej elity już dziś!
Gdzie najlepiej promować rzemieślnicze produkty ekologiczne oraz tradycyjne? Oczywiście lokalnie, bez dużych kosztów, za to docierając do konkretnej społeczności. 28 września br. odbędą się I Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej w Kończycach Małych na Śląsku Cieszyńskim.
Duża dawka pasji, wielka garść pracowitości i ziarenko nieokiełznanej kreatywności – tak można opisać znanego z licznych talentów francuskiego cukiernika i chocolatiera Thierry’ego Mulhaupt.
Wyłącznie ekologiczne składniki, technologia 42°C oraz ręczne przygotowanie – oto najważniejsze wyznaczniki innowacyjnych przekąsek firmy Papagrin, polskiego producenta żywności, któremu bliskie są zasady slow food.