25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
28 lipca br. XXIV edycja Święta Chleba w Gdańsku odbyła się pod hasłem: „Kto chleb je codziennie, będzie tryskał zdrowiem promiennie”. Jak przebiegło wydarzenie od lat organizowane w ramach największego Jarmarku św. Dominika?
Tort to coś więcej niż biszkopt przełożony kremem. A smak to coś więcej niż odczucie na języku zostawione po jego zjedzeniu. Tort można naszkicować, nim się go stworzy. Ale czy można zaprojektować sam smak?
Wyjątkowo bogato zapowiada się pula nagród dla finalistów wrześniowego konkursu MASTER BAKER 2019 w Krakowie. Jak zapewnia organizator wydarzenia, to dopiero początek, a nagród wciąż przybywa. Sprawdź, dlaczego warto wziąć udział w konkursie!
Odpowiedź na pytanie postawione w tytule jest bardzo trudna, a to z uwagi na znaczne zróżnicowanie piekarń pod względem liczby zatrudnienia, zdolności produkcyjnej, lokalizacji, stopnia zmechanizowania itp. Uogólnienia w tej materii nie mają sensu.
Pierwsze tygodnie nowego biznesu nigdy nie są łatwe. Nawet jeśli korzystamy z modelu franczyzowego, możemy natrafić na trudności. Trudno przewidzieć wszystko, jednak w wielu sytuacjach możemy korzystać z doświadczenia innych. O tym, na co warto zwrócić uwagę, mówi Piotr Kotowicz, właściciel kilku świetnie prosperujących lodziarn
Najwyższej jakości mąki konwencjonalne, ekologiczne, pradawne odmiany pszenicy – to wszystko będzie dostępne dla piekarzy, którzy zmierzą się w 2-dniowym konkursie Master Baker 2019. Wydarzenie zyskało bowiem wsparcie polskich producentów mąki: Polskie Młyny i Młyna Niedźwiady, zrzeszonych w Stowarzyszeniu Polska Ekologia.
Konkurs Master Baker jest ideą tak wyjątkową, że spodobał się nawet samemu Ministrowi Rozwoju Rolnictwa i Wsi, który objął go swoim patronatem. Piekarskie popisy będziemy podziwiać już we wrześniu podczas targów Bakepol.