![Zakwas, masło i dużo powietrza - przepis na panettone idealne](/public/artykuly-sponsorowane/2/6214/2_6214_22792_136x94.jpg)
Zakwas, masło i dużo powietrza - przepis na panettone idealne 0
Mediolańska babka znana jest od stuleci, bo jej początki sięgają XV wieku, kiedy to narodziła się jako wykwintny chleb sowicie nadziewany kandyzowanymi owocami.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Mediolańska babka znana jest od stuleci, bo jej początki sięgają XV wieku, kiedy to narodziła się jako wykwintny chleb sowicie nadziewany kandyzowanymi owocami.
więcejZ każdym promieniem słońca, wiosna budzi nas do życia, na nowo. Po miesiącach stonowanych kolorów i zimowych odcieni zieleni przyszedł czas, by torty zakwitły wiosennymi kwiatami, pełnymi słońca i energii. Oczywiście tymi z cukru!
więcejOficjalnym deserem serwowanym podczas uroczystości koronacyjnych nowego monarchy, Karola III, będzie truskawkowo-imbirowy pucharek, za którego recepturą stoi znany brytyjski szef, Adam Handling.
więcejKochamy to, co robimy. A miłość jest słodka. Tak słodka, jak nasze ręcznie robione czekoladki – mówi Izabela Greń, właścicielka cukierni rzemieślniczej Manufaktura Smaku. I dodaje, że obecnie w branży cukierniczej elastyczność jest równie pożądana co słodycz.
więcejSkandynawowie zjadają kilkadziesiąt razy więcej lodów niż mieszkańcy krajów o ciepłym klimacie. Chłód nie jest dla nich przeszkodą, by konsumować je przez cały rok. W Polsce biznes lodziarski nadal działa sezonowo.
więcejPrzyzwyczailiśmy się, że w branży cukierniczo – piekarniczej od czasu do czasu powstają nowe wypieki, z wykorzystaniem ciast, które konsument już zna. Tak było dwa lata temu z cruffinem (muffin plus croissant). Teraz kolej na inne połączenie: burgera z croissantem.
więcejSłodkie przekąski umilą każdą przerwę w pracy i wcale nie muszą być niezdrowe, o czym przekonuje nas francuski cukiernik Thierry Court z Grenoble, właściciel oryginalnego konceptu cukierniczego.
więcej