![Wiosenny galimatias](/public/artykuly-sponsorowane/32/2611/32_2611_8723_136x94.jpg)
Wiosenny galimatias 0
autor: Izabela Berendt, mistrz cukiernictwa, Cukiernia-Restauracja Angelika, Debrzno
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
autor: Izabela Berendt, mistrz cukiernictwa, Cukiernia-Restauracja Angelika, Debrzno
więcejJak zrobić smaczny bezglutenowy chleb, ciasteczka, drożdżówki i wiele innych potraw? Marta Krzyżanowska-Sołtysiak, autorka bloga Bezglutenowa Mama, zaprasza do Katowic na specjalne warsztaty kulinarne. 13 czerwca br. Marta czeka zarówno na konsumentów, jak i rzemieślników piekarstwa zainteresowanych tą tematyką.
więcejCzy stosowanie kwiatów w produkcji żywności jest regulowane prawem? Jak sprawdzić, czy kwiaty oferowane w sprzedaży są jadalne i odpowiednie do naszych wypieków? Czy wypieki z dodatkiem kwiatów mogą być wprowadzone do sprzedaży i czy każdy kwiat można wykorzystać w produkcji ciast?
więcejKruche ciasto, śliwki węgierki (świeże lub mrożone) oraz pierzynka bezowa posypana kruszonką – oto cały sekret „Kruszonki ze śliwką pod pierzynką”. Z cukierni „Bar Cukierniczy" z Lubartowa smakuje niebiańsko. W kwietniu ciastko zdobyło Złoty Medal w konkursie Najlepszy Produkt Targów Regionalia, w kategorii Skarby Natury.
więcej27 maja br. polski chocolatier Marcin Paździor podpisał umowę, dzięki której został Ambasadorem belgijskiej marki czekolad Callebaut w Polsce. W ten sposób dołączył do prestiżowego Klubu Ambasadorów grupy Barry Callebaut, który zrzesza ponad 70 mistrzów kucharskich i mistrzów cukiernictwa cieszących się międzynarodowym uznaniem.
więcejZ myślą o naszych czytelnikach przygotowaliśmy nową promocję na fachowe opracowanie! Książka „Odroczony rozrost. Technologia w piekarni” dostępna będzie w czerwcu w wyjątkowej promocyjnej cenie. Jedyne 59zł! Promocja trwa od 01.06 br do 07.06 br.
więcejTorty dekorowane lukrem królewskim (royal icing), masą cukrową czy bitą śmietaną? Nauka tworzenia dekoracji z karmelu czy figurki z masy cukrowej? Sprawdź najnowszy plan szkoleń na czerwiec-lipiec w Akademii Dekoracji Tortów "Słodka Kreacja".
więcej