
Szkolenia lodowe i cukiernicze w Akademii Vegagastro 0
W ramach projektu Akademia Vegagastro, dnia 25 pażdziernika odbyło się szkolenie z tematyki tortów lodowych, semifreddo oraz lodów na patyku.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
W ramach projektu Akademia Vegagastro, dnia 25 pażdziernika odbyło się szkolenie z tematyki tortów lodowych, semifreddo oraz lodów na patyku.
więcejJak wynika z badania „Żywieniowe nawyki pracujących Polaków” jedzenie według polskich pracowników powinno być przede wszystkim bogate w warzywa i owoce, naturalne, bez chemicznych dodatków oraz urozmaicone i różnorodne. A jednak kilka razy dziennie sięga po owoce jedynie 19% ankietowanych.
więcejTuzy francuskiej gastronomii: Pierre Hermé i Alain Ducasse wydali w tym samym czasie książki – wspomnienia, które przybliżają nam ich drogę do osiągnięcia cukierniczego kunsztu. Do grona autorek kulinarnych nowości dołączyła również Magdalena Tomaszewska – Bolałek ze swoją kolejną pozycją na temat kuchni skandynawskiej.
więcej13 października odbyła się premiera pierwszego w Polsce projektu poświęconego tematyce food design. Misją projektu jest zrzeszanie specjalistów, edukowanie oraz inspirowanie przy wspólnym mianowniku, jakim jest jedzenie. Wśród ekspertów znaleźli się praktycy z firm takich jak: Lidl Polska, Too Good To Go, Unilever, Mondelēz.
więcejJak produkować by nie marnować? - na to pytanie odpowiedzi szukali branżowi specjaliści podczas corocznych Dni Otwartych Polmarkus w Pyskowicach.
więcejW dniach 21-25 stycznia 2023 odbędzie się 44. edycja targów dla branży cukierniczej, czekoladziarskiej, kawowej, lodziarskiej i piekarskiej Sigep. Podczas niej odbędzie się sporo międzynarodowych konkursów mających wyłonić mistrzów piekarstwa i cukiernictwa, a także pokazać obiecujące młode talenty.
więcejZawiera ponad 20 różnych związków prozdrowotnych. Jego regularne spożywanie wzmacnia układ odpornościowy. Mini kiwi, na które trwa właśnie sezon, również rewelacyjnie się prezentuje. Dlatego właśnie warto włączyć je do swoich receptur.
więcej