25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W Modelowym Sklepie urządzonym w centralnym punkcie hali wystawienniczej Targów RetailShow będzie można zapoznać się z najnowszymi trendami w projektowaniu przestrzeni handlowych. Na powierzchni 200 mkw. zaprezentowane zostaną innowacyjne produkty dedykowane branży handlowej.
Na efektywność zarządzania własną firmą wpływa zarówno dobrze zaplanowana strategia działania, a także znajomość nowych technik i trendów jakie dyktują sami klienci. O tym wszystkim posłuchacie na kolejnym spotkaniu Salon Biznesu.
Firma, która chce sfinansować swoim pracownikom posiłki w taki sposób, aby nie musieli od nich zapłacić podatku, może to zrobić. Musi tylko zadbać, aby pracownicy jedli w grupach i żeby na podstawie dokumentów dokumentujących usługę nie dało się wskazać, kto konkretnie i jaki spożywał posiłek.
Sztokholm opanowała „zakwasowa, chlebowa rewolucja”. W stolicy Szwecji działa ok. 100 piekarni, ale żadna z nich nie przypomina typowego sklepu z piecami i magazynem na zapleczu. To oryginalne, tętniące życiem lokale, w których eksponowane role odgrywają zarówno chleb, jak i piekarz, którego możemy obserwować podczas pracy.
Przypominamy o antologii „Majstersztyk Chleba”, która ma zebrać wspomnienia, przemyślenia piekarzy o chlebie w dowolnej formie literackiej. Do udziału zaprasza poeta i piekarz Piotr Goszczycki. Termin nadsyłania prac mija 30 listopada br.
O negocjacjach z zakładem energetycznym, o tym, dlaczego tak ważne jest śledzenie struktury zużycia energii elektrycznej oraz o inteligentnych licznikach – rozmowa z Pawłem Kurtaszem, ekspertem projektu „3xŚrodowisko” ds. energii elektrycznej.