25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia to jedna z niezbędnych informacji zamieszczanych na etykiecie produktu spożywczego. Niezbędne i wydawałoby się, że oczywiste, ale wciąż jeszcze zdarzają się błędy. Podpowiemy, jak się ich ustrzec. Wyjaśnimy również zasady znakowania numerem partii produkcyjnej.
Wyzwaniem dla chłodnictwa jest pokonanie negatywnego wpływu procesu zamrażania. Dlatego w pierwszej kolejności należy wyjaśnić podstawowe procesy odpowiedzialne za stratę siły pędnej wygarowanych kęsów ciasta przed mrożeniem, a także mechanizmy oddziaływujące na stabilność warstwy cieczy i znaczenia wody w procesie produkcji.
Długie kolejki do kasy, koszyki wypchane zakupami oraz pozorna błoga świąteczna atmosfera to najbardziej zauważalna „tradycja” obecnych czasów. Czy jesteśmy w stanie zarządzać „nie”kontrolowanym szałem zakupów? Przekonajmy się...
Czekolada w cukierni i piekarni, w postaci minimalistycznych pralin i spektakularnych rzeźb, w książce i kremie – tym do ciasta jak i do ciała – kolejna edycja najsłynniejszych targów czekolady zachwyciła prezentowaną mnogością form i zainspirowała najnowszymi trendami.
29 października na warszawskim Mokotowie ponad 100 gości z branży gastronomicznej, eventowej i medialnej świętowało oficjalne otwarcie nowoczesnego i wszechstronnego studia kulinarnego Grzegorza Łapanowskiego - Food Lab Studio.