25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Sejm uchwalił wyczekiwaną przez rzemieślników nowelizację ustawy o rzemiośle. Senacka Komisja Gospodarki zaopiniowała projekt bez poprawek. Wnioskodawcą ustawy jest poseł Jacek Tomczak, a projekt powstał z inicjatywy poznańskiego środowiska rzemieślniczego.
Podziwiając artystyczne wyroby piekarskie, które zdobią przyjęcia okolicznościowe i ekspozycje targowe, śmiało można powiedzieć, że 50% sukcesu to zdolności manualne piekarza. Drugie 50% to tworzywo, czyli elastyczne ciasto martwe.
Firma Kandy po raz pierwszy prezentowała swoją ofertę na tegorocznych targach IBA w Monachium. Debiut na największej imprezie piekarskiej świata był sporym wyzwaniem, ale przede wszystkim wyczekiwanym z dużą ciekawością wydarzeniem.
4 października na warszawskim Rynku Nowego Miasta staną stragany i straganiki, zapachnie również ciepłym i świeżym pieczywem. Wszystko to z okazji XIII Warszawskie Święta Chleba.
Jaki jest najlepszy sposób na jesienne chłody i słoty? Nowy numer Mistrza Branży! Dostarczymy Wam wypieków – słodkich, wytrawnych i tych na twarzach – to za sprawą jeszcze gorących informacji z branży oraz listy atrakcji, jakie szykujemy na targi BAKEPOL!
Branża producentów opakowań musi elastycznie dopasowywać się do coraz szybszych zmian na rynku oraz rosnących wymagań ekologicznych. Czy to oznacza, że niedługo bułkę zjemy razem z torebką? Jadalne opakowania to jedno z rozwiązań przyszłości.
O tym, jakie korzyści firmy z branży mogą odnieść, uczestnicząc w projekcie „3xŚrodowisko” oraz o ogłoszonym konkursie dla firm z sektora MŚP – rozmowa z ekspertem projektu Katarzyną Mojzykiewicz