25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
GoodMills Group, jeden z głównych graczy na europejskim rynku przemiału zbóż, do końca 2016 r. zainwestuje na polskim rynku 50 mln złotych. Środki zostaną przeznaczone głównie na rozbudowę zakładu w Straduni k/Opola. Powstanie nowa linia produkcyjna, która zwiększy całkowitą wydajność fabryki do 750 ton na dobę.
Zebraliśmy dla Państwa oferty producentów maszyn, urządzeń i wyposażenia dla piekarni i cukierni. Kategorie: przygotowanie ciasta, rozrost, formowanie, wypiek, wyposażenie.
Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? Na te i na inne ważkie pytania dotyczące prowadzenia zakwasu starają się odpowiedzieć autorzy książki „Zakwas. Technologia w piekarni".
W czerwcu zakończyła się wiosenna edycja Podwieczorków z Akademią Mistrza organizowanych przez firmę Kruszwica. Ideą spotkań jest pomoc przedsiębiorcom w prowadzeniu i zarządzaniu firmą, a także wspieranie ich w obszarach, które sprawiają im trudność.
Tegoroczna edycja targów IBA zapowiada się niezwykle ciekawie. 12 września do hali targowych Messe München zjadą producenci z całej Europy. 12 hal wystawowych, ponad 1 200 wystawców oraz wiele branżowych nowości. IBA to jedne z najbardziej wiodących międzynarodowych targów dla branży piekarniczej, cukierniczej i snacków.
Niniejszy tekst będzie – jeszcze bardziej niż wszystkie poprzednie – spisem moich osobistych przemyśleń i obserwacji, trochę rozważaniem na temat fundamentalnych zasad prowadzenia „tortowego” biznesu i naszej słowiańskiej natury, a trochę – apelem.
Lubelszczyzna pokochała Pana Kanapkę i to ze wzajemnością! W marcu, kwietniu i maju br. maskotka kampanii społecznej „Dieta kanapkowa smaczna i zdrowa” była gościem szkół podstawowych w Ciecierzynie, Lubartowie, Lublinie, Niedrzwicy Dużej, Niemcach i w Chełmie. Widać, że kampania zrobiła duży krok do przodu.