![Zbiór bożonarodzeniowych receptur](/public/artykuly-sponsorowane/2/6071/2_6071_22316_136x94.jpg)
Zbiór bożonarodzeniowych receptur 0
Przygotowaliśmy dla Państwa zbiór 42 receptur z ostatnich świątecznych wydań Mistrza Branży.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Przygotowaliśmy dla Państwa zbiór 42 receptur z ostatnich świątecznych wydań Mistrza Branży.
więcejMakowce, serniki, smażone ryby, kapusta to przysmaki świąteczne, które choć pyszne, są też ciężkostrawne. Właśnie dlatego tak ważnym dodatkiem do potraw jest chleb. Warto więc zadbać, żeby zawierał on przyprawy wspomagające proces trawienia.
więcejPoczątek listopada od kilku lat kojarzy się z premierą kolekcji świątecznych pierników Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej. Rok temu tej premierze towarzyszył webinar o dekoracji pierników, tym razem Iga przygotowała szczególną niespodziankę – wydała album Moje pierniki, w którym dzieli się wiedzą i pasją.
więcejPo pięciu latach starań Francuzi doczekali się uznania bagietki za ważną część ich historii kulinarnej. Wysiłki tamtejszych piekarzy i samego prezydenta Emmanula Macron wreszcie przyniosły rezultat.
więcejBagietka to najpopularniejszy rodzaj pieczywa we Francji, za którym stoi potężny kawał historii i całe dziedzictwo. W tym roku wreszcie została wpisana na listę UNESCO. Francuzi świętują, a Google Arts & Culture przedstawia swoją pierwszą cyfrową wystawę La Baguette.
więcejStatystyczny Polak (wg. badań GUS z 2021 r.) w ciągu miesiąca zjada około 5 kg pieczywa. Nic w tym dziwnego, w końcu kanapka wciąż jest najpopularniejszą formą pierwszego i drugiego śniadania. I słusznie, bo to zdrowy wybór.
więcejPiekarnicza rodzina Zajezierskich wraca do korzeni i uruchamia autorską sieć piekarni. Od listopada na mieszkańców Warszawy czeka nowe miejsce spotkań, w którym główną rolę odgrywa chleb. Piekarnia Żywioły to połączenie chrupiącego, świeżego pieczywa z bogatą ofertą śniadaniową i wieczorną oraz autorskimi drinkami.
więcej