25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Czy spożycie chleba w Polsce naprawdę spada? Ile pieczywa zjadają Polacy? Czy organizowanie Świąt Chleba ma wpływ na tę ilość? O tym i innych kwestiach związanych z pieczywem rozmawiamy z dr. nauk technicznych Henrykiem Piesiewiczem, konsultantem merytorycznym Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP.
Najważniejsze i największe wydarzenia przedstawicieli branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej w Polsce mają miejsce naprzemiennie, w latach parzystych podczas Salonu Technologii Piekarskich i Cukierniczych targów POLAGRA-TECH w Poznaniu, w latach nieparzystych na targach BAKEPOL w Lublinie.
Mieszanka mąki i wody poddana fermentacji bakterii kwasu mlekowego oraz dzikich drożdży – tak w skrócie wygląda prosty przepis na zakwas piekarski. Prosty, ale daje początek bogactwa aromatów i smaków pieczywa! A wszystko to zależy od zastosowanej mąki, stopnia uwodnienia zakwasów żytnich lub pszennych oraz prowadzenia ciasta.
Zapraszamy do wzięcia udziału w Pierwszych Międzynarodowych Targach Education&Fun, które odbędą się na terenie Warsaw Expo, w dniach 24-26 kwietnia 2015 roku.
Siódma edycja Targów Expo Sweet odbędzie się w dniach 22-25 lutego 2015, w hali targowej MTPolska przy ul. Marsa 56 w Warszawie w godzinach od 10:00 do 18:00 (25.02 - do 17:00).
Pomysł – wydawałoby się – prosty, tymczasem pierwsza piekarnia wprowadziła go w życie dopiero w lipcu 2014 r. Ten pomysł to… sprzedaż wczorajszego pieczywa, a pierwszym odważnym okazała się Piekarnia Pod Telegrafem. Outlet z pieczywem robi furorę w Kielcach, gdzie otwarto kolejny sklep.