25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Drożdże największego producenta Ukrainy „Firmy Enzym” z siedzibą we Lwowie są produkowane w pełnej zgodności z normami europejskimi i nie ustępują pod względem jakości. Tym niemniej cena lwowskich drożdży jest bardziej dostępna.
Bez laktozy, cukrów, glutenu, bez syntetycznych barwników i aromatów, czysta etykieta i produkty organiczne – tego konsumenci oczekują dziś od słodyczy. Ma być zdrowo i funkcjonalnie. Na rynku jest także coraz więcej produktów wzbogaconych proteinami. Do kogo są one skierowane i jaki powinien być ich skład?
Za nami chwile pełne kulinarnych rozkoszy. 6-7 lutego 2018 roku w AMBEREXPO w Gdańsku odbyła się 8. edycja Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Przebiegała ona pod hasłem „kuchnia od serca”...
Już tylko dwa miesiące dzielą nas od piątej edycji targów żywności i napojów - WorldFood Warsaw. Jeśli chcecie posłuchać cenionych ekspertów, przedsiębiorców, właścicieli znanych marek, ludzi nauki i biznesu, przedstawicieli agend rządowych i instytucji, musicie koniecznie zarejestrować się on-line i wziąć udział w panelach.
Otwarcie sezonu letniego jak zawsze niesie ze sobą rewolucję. Po wiosennym przebudzeniu jesteśmy gotowi na zmiany, nowe doznania, rośnie nasz apetyt na zdrowie. Podobnie jak w modzie, z zaciekawieniem przyglądamy się trendom, którymi będą nas kusić restauratorzy i piekarze.
Odmienna kultura, inne smaki to zawsze inspirujące doświadczenia. Przekonały się o tym uczennice z ZSZ z Jastrzębia-Zdroju, które wzięły udział w dwutygodniowym stażu. Gdzie? Nad samym Oceanem Atlantyckim, w portugalskich cukierniach w Povoa de Varzim. Wyjazd był możliwy dzięki projektowi „Mobilni na europejskim rynku pracy".
By prezentować kraj w międzynarodowych mistrzostwach nie wystarczy zebrać ekipę pięciu specjalistów. Trzeba by umieli ze sobą świetnie współpracować. Opanowali stres. I stworzyli niepowtarzalny pomysł.