25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Nie od dziś wiadomo, że cukiernik (i piekarz!) to człowiek o słodkim sercu. Naszą
redakcję niezmiennie cieszy hojność wielu cukierników, którzy na różne sposoby wsparli w
tym roku WOŚP.
Serdecznie zapraszamy do jednego z najnowocześniejszych centrów techniki i technologii piekarskiej w Arnstein (MIWE LiveBakingCenter) na praktyczny pokaz szkoleniowy zaznajamiający uczestników z kolejnymi procesami technologicznymi, jak formowanie bułek, wydłużona fermentacja i odpiek w kilku systemach piecowych.
10 stycznia 2020 r. Sejm skierował do Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi projekt ustawy o zmianie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. Według zapisów tego aktu normatywnego będzie kontrolowana jakość handlową żywności na wszystkich etapach obrotu.
23-26 lutego br. w Warszawie odbędzie się 12. edycja największych w Polsce targów branży cukierniczej. W centrum wydarzeń będą prestiżowe konkursy, ciekawe szkolenia i spotkania ze specjalistami z Polski i zagranicy. Sprawdź, jak zaplanować czas na Expo Sweet!
Po 17 latach pracy w banku rzuciła korporację dla… czekolady. Zaraz potem jej mąż zrezygnował z wieloletniej pracy w budowlance. I też robi pralinki. W mieście, gdzie nikt nie dawał im szans na przetrwanie pierwszego roku, rozkręcili czekoladowy biznes i udowodnili, że dobra czekolada zawsze przyciągnie klientów.
W Gdańsku wiedzą, jak się robi jarmark, jak dobrze zjeść i wspólnie zorganizować smaczne happeningi. O nietypowej akcji gdańskiej Piekarni Kidzińscy i Stowarzyszenia Kucharzy Polskich pisze obserwator i krytyk kulinarny Rafał Nowakowski.
W dniach 9-13 marca 2020 w ośmiu miastach w Polsce odbędzie się kolejna edycja Seminariów Lodziarskich organizowanych przez firmę Savpol oraz partnerów: Fabbri, Valmar, Miran Ice Cones, Coldelite, Malongo, Piątnica, Multeneo, Ogrodowy Salon i Litex.