![Finał wakacji na jaworskim Święcie Chleba i Piernika](/public/artykuly-sponsorowane/910/4479/910_4479_15821_136x94.jpg)
Finał wakacji na jaworskim Święcie Chleba i Piernika 0
Choć to dopiero początek wakacji, warto zaplanować już ich koniec! Gdzie? W Jaworze, czyli na corocznym Święcie Chleba i Piernika. Zapowiadają się trzy dni pysznego świętowania!
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Choć to dopiero początek wakacji, warto zaplanować już ich koniec! Gdzie? W Jaworze, czyli na corocznym Święcie Chleba i Piernika. Zapowiadają się trzy dni pysznego świętowania!
więcejW czwartek 28 czerwca i piątek 29 czerwca Le Cordon Bleu ponownie odwiedzi Warszawę, aby zaprezentować słynne kursy, które zapewniają najwyższy poziom szkolenia w zakresie gotowania, cukiernictwa, enologii, dietetyki oraz zarządzania w gastronomii.
więcejNieuczciwe praktyki sieci sklepów spożywczych to jeden z palących problemów branży piekarskiej zarówno w Polsce, Rumunii, jak i Czechach. Temat zdominował Regionalny Szczyt Branży Piekarniczej Europy Wschodniej i Środkowej, a przedstawiciele piekarzy postanowili wspólnie podjąć działania na rzecz obrony własnych interesów.
więcejPodobnie jak w cukiernictwie, w piekarstwie wciąż niedoścignionym wzorcem jest Francja, a jej symbolem jest bagietka. Aby uzyskać perfekcyjne chrupiące bagietki, trzeba umiejętnie podejść do procesu produkcji. Ten niezmiennie zaczyna się od wykonania płynnego zaczynu poolish.
więcejKultywowanie regionalnego dziedzictwa kulinarnego Kujaw i Pomorza „na słodko” i „na słono”, wspólna praca mistrz - uczeń oraz pyszne jedzenie to 3 wyróżniki konkursu organizowanego przez Kujawsko-Pomorską Izbę Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy. Finał pokazał, że podstawą dobrego obiadu zawsze jest deser, a nawet dwa!
więcejPo wykazującej ponoć niezwykłe walory zdrowotne kawie z grzybów przyszedł czas na kawę z brokułami. To nowe odkrycie australijskich organizacji – agencji naukowej CSIRO i grupy rolniczej Hort Innovation.
więcejOsiem weekendów pełnych apetycznego jedzenia, rzemieślniczych trunków, dobrej rozrywki i kultury. Tak zapowiada się koncept pod nazwą Gastro Fajer. Start 5 lipca w sercu Śląska - na tarasach katowickiego Spodka.
więcej