25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Nie zależy im na sławie, kolekcji medali i pucharów ani nawet na opinii branży. Dlaczego wzięli udział w konkursie? O wygranej w Cukierniczych Mistrzostwach Polski 2018, a także o tym, że tworzenie ciastek to nie przeszczep serca opowiadają Michał Wiśniewski i Patryk Szczepański.
Wieża Eiffela z czekolady i Panteon z makaronu - artysta Carl Warner stworzył scenerię stolic w miniaturze, wykorzystując wyłącznie jadalne składniki. I miał ku temu powód!
Zbliża się kolejna edycja Święta Chleba i Piernika – imprezy, która wyrosła z tradycji jaworskiej ziemi, z bogato zapisanych kart jej historii. Jak zwykle w ostatni weekend wakacji na jaworskim rynku pojawią się mistrzowie piekarnictwa z całej Polski i z zagranicy, którzy prezentować będą swoje wypieki.
Nie chodzi już tylko o wrażenie, jakie robią na konsumentach czarne bułki, gofry, kluski śląskie czy odkrywany na nowo egzotyczny topinambur. Ich wzrastająca popularność to nie efekt mody na potrawy w zaskakujących barwach i smakach, cieszą się one coraz większą estymą z racji cechującego je prozdrowotnego potencjału.
Piekarnie popularne jak fast foody i rosnące zainteresowanie burgerowniami - poznajcie wyniki najnowszego raportu Bobby Burger dotyczącego preferencji gastronomicznych mieszkańców dużych miast.
Nowa Sól, 28 czerwca 2018 r. Lantmannen Unibake – skandynawski producent pieczywa, obecny w Polsce od początku lat ‘90, uroczyście otworzył swoją nową piekarnię w Nowej Soli - największą w Polsce i drugą co do wielkości w Europie.