25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W kwestii klasyfikacji produktu spożywczego jako chleba nieobligatoryjne, ale powszechnie stosowane są zapisy Polskich Norm. Mimo jasnych wytycznych określających, że w składzie pieczywa musi znaleźć się mąka, zdarza się, że nazwa „chleb” bywa nadużywana… również przez piekarzy.
Pleciuga Caffe w Szczecinie to miejsce, w którym można wspólnie bawić się ulubionymi smakami i spędzać miło czas. Oferowane tam innowacyjne SelfieCoffee to jeden z elementów tej dobrej zabawy. O kawie, która cieszy smakiem, zapachem i wyglądem, rozmawialiśmy z Martą i Mikołajem Komór.
Gdzie możemy stanąć do kolejki po najlepsze lody? Z pewnością w Paryżu, Mediolanie, ale i... Wrocławiu! To właśnie tam znajduje się lodziarnia Roma - jedna z 20 najlepszych lodziarni Starego Kontynentu.
Pomysł użycia garnuszka, w którym będzie płynne medium, ze stałym dostępem do czynnika grzewczego i możliwością zanurzania w nim różnych dodatków pochodzi ze Szwajcarii, choć alpejskie rejony Włoch czy Francji także stosowały tę technikę przygotowania posiłków.
Te lody mogą śmiało zostać okrzyknięte najgorętszym hitem lata - to lody o smaku papryczek chili! Nie bez powody ich nazwa to "diabelski oddech" - są tak ostre, że przed ich konsumpcją należy złożyć pisemną deklarację zgody na skutki uboczne!
29 lipca, w drugim dniu Jarmarku św. Dominika, obchodzono 23. edycję najstarszego Święta Chleba w Polsce. Jakie pieczywo oferowały lokalne piekarnie i jakie trendy można było podpatrzeć u gdańskich rzemieślników - relacjonuje nasz korespondent dr inż. Henryk Piesiewicz
Nowe wytyczne dotyczące znakowania żywności wciąż nastręczają problemów producentom opracowującym etykiety. Nadal jest wiele niejasnych kwestii, kłopotliwych dla niektórych kategorii produktów spożywczych czy producentów. Rozstrzygnięcie zagadnienia sposobu deklarowania obecności alergenów przyniosło Zawiadomienie KE z 07.2017