25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
27 marca 2017 r. w Katowicach po raz drugi odbędzie się konkurs cukierniczy dla uczniów, w którym jurorzy będą oceniać znajomość rzemiosła, zdolności artystyczne, a także kaloryczność oraz walory zdrowotne… tortów! Organizator konkursu czeka na zgłoszenia uczniów z całej Polski do 15 lutego 2017 r.
Od kilku lat w wigilię Bożego Narodzenia w kościele pw. Świętego Krzyża w Rzeszowie pojawia się szopka bożonarodzeniowa. Szopka inna niż wszystkie, bo wykonana z prawdziwego piernika i marcepana, pachnąca cynamonem i goździkami! Takie cuda powstają w Cukierni Julian Orłowski & Kazimierz Rak – relacjonuje Małgorzata Słowińska.
Mimo zbliżającej się wielkimi krokami zimy, trójmiejska Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” stawia na rozwój. Po sukcesie stacjonarnej lodziarni w Gdyni i pojawiającej się w lokalnych parkach, na skwerach czy plaży rikszy, w ubiegłym miesiącu otwarty został kolejny punkt sprzedaży – tym razem w galerii handlowej w Gdańsku.
Południowy Tyrol – przez wielu kojarzony z zimowymi wypadami na narty i wakacyjnymi górskimi wędrówkami, dla nas to także – a raczej przede wszystkim – region słynący z wypieku chleba i oczywiście strudli z jabłkami.
Jasny komunikat z przodu opakowania może zwiększyć zainteresowanie marką i wskazać jej wartość dodaną. Badania GNT przeprowadzone na skalę globalną pokazują, jak konsumenci postrzegają substancje stosowane do barwienia żywności i ich oznakowanie na etykiecie.
Jedną z najstarszych metod odroczonego wypieku jest wstępne podpiekanie i dopiekanie bochenków. Mimo że za jej autora uważa się amerykańskiego piekarza Józefa Gregora, w Europie znano ją dużo wcześniej, bo już w latach 30. XX w.
Rozpoczynamy cykl artykułów dotyczących spraw prawnych związanych z tworzeniem, organizacją, rozwojem, przekształcaniem i sukcesją w branżowej działalności gospodarczej funkcjonującej w warunkach gospodarki rynkowej. Nowy cykl powstaje przy współpracy z notariuszami działającymi w zakresie swoich uprawnień...