Cukiernictwo
Lista artykułów
-
-
Spora dawka słodkiej wiedzy 0
I edycja Słodkiej Konferencji pod znakiem sukcesu - liczna frekwencja i zadowolenie uczestniczek potwierdzają zapotrzebowanie na tego typu wydarzenia.
więcej -
Czekolada bean-to-bar w twojej pracowni 0
Wciąż przybywa festiwali, degustacji i producentów tego smakołyku – Polacy poszukują wyjątkowej czekolady! Wszystko wskazuje na to, że warto zainteresować się rzemieślniczym przetwarzaniem ziarna kakaowego.
więcej -
Ferment w cukiernictwie 0
Zabawa bez końca – tak nazywa fermentację Michał Kępiński, szef kuchni w Cook Up, który m.in. szkoli z kreatywnego wykorzystania kiszonek w deserach.
więcej -
Pogoda na torty 0
Dzikość, tradycja i cukier - oto, co określa tortową pasję Teresy Pogody, autorki norwesko-polskiej publikacji “ Pogoda na torty i słodkie kreacje".
więcej -
-
Salon Czekolady i konkurs na Najlepszą Pralinę 0
Już w marcu w Międzynarodowym Centrum Kongresowym zobaczymy największych czekoladowych mistrzów z Polski, spróbujemy najlepszych czekolad na rynku, a do rywalizacji staną cukiernicy walczący o tytuł twórców Najlepszej Praliny.
więcej