
Jubileuszowy konkurs Akademii Mistrza - Maestro Wypieków 0
Z okazji 15-lecia Akademii Mistrza zapraszamy do wzięcia udziału w jubileuszowym konkursie „MAESTRO WYPIEKÓW”.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Z okazji 15-lecia Akademii Mistrza zapraszamy do wzięcia udziału w jubileuszowym konkursie „MAESTRO WYPIEKÓW”.
więcejCieszący się popularnością film „Barbie” zainspirował cukierników i kucharzy, którzy zaczęli serwować w swoim menu wypieki i dania w kolorze różowym – charakterystycznym dla tematyki związanej ze słynną lalką.
więcejJest składową wielu ciast i deserów, nadaje im brązowy kolor i czekoladowy aromat. Czym różni się kakao naturalne od holenderskiego? I o czym należy pamiętać, dodając je do wypieków?
więcejEdyta i Tomasz Machoniowie, właściciele lokali Słodko Słodko w Lublinie i Świdniku, stworzyli nowy koncept. 25. lipca przy ulicy Kościuszki w Lublinie otworzyli nową kawiarnię, która jest jednocześnie czekoladową manufakturą.
więcejSezon letni to czas, kiedy cukiernie i lodziarnie prześcigają się w rozmaitych wariacjach mrożonych deserów. Chodzi nie tylko o połączenia smakowe, ale także o dodatki czy sposób podania. Wrocławska piekarnia Plon od kilku dni serwuje lody w croissantowych rożkach.
więcejKruche ciasto z jabłkami znane jest od stuleci. Proste, wprost idealne połączenie kwaśnego i słodkiego smaku oraz kruchego ciasta z wilgotnymi, miękkimi jabłkami sprawia, że szarlotce oprzeć się trudno. Czym różni się od jabłecznika? Jakie jest idealne ciasto do szarlotki? I które odmiany jabłek sprawdzą się najlepiej?
więcejHurtownia cukiernicza - bogaty asortyment sprawdzonych produktów i marek. Zamawiaj online!
więcej