25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Nasze codzienne działania w sferze prawnej zwykle nie wymagają sposobu uzewnętrznienia naszej woli. Jednak od tej generalnej zasady mamy wyjątki. Dotyczą one zarówno sytuacji, gdy zachowanie formy decyduje o ważności naszych przedsięwzięć, jak i sytuacji, gdy bez zachowania szczególnej formy nie osiągniemy celów.
O fundamentalnych wartościach, kontynuacji polskich tradycji piekarskich, o przyszłości rzemiosła i dzieleniu się wiedzą – rozmowa z wnuczką Marii i Józefa Gałuszków, jedną z właścicielek Piekarni-Cukierni Gałuszka w Żywcu.
Rynek piekarniczo-cukierniczy jest jednym z najbardziej dynamicznie rozwijających się branż przemysłu spożywczego w Polsce. Wymiernym tego dowodem są inwestycje. Na etapie budowy lub planowania są duże hale produkcyjne, w wielu nowo wybudowanych zakładach rozpoczęto już produkcję. Wykonanie, architektura oraz wyposażenie tych ha
W styczniowym MB: o modnym butiku Mistrza Świata Cukierników 1997 Pawła Mieszały, pomysłach na tradycyjną sznekę i potrzebie synchronizacji deseru z daniem restauracyjnym. O pokorze, harówce i eliminacjach do WCM Michała Iwaniuka. O trendach piekarskich w restauracjach w 2017 r. oraz idealnych pączkach okiem mistrzów.
Nową recepturę zdrowszej drożdżówki opracowała Rada Promocji Żywności Prozdrowotnej, działająca przy Zarządzie Głównym Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego. Efekt jej prac przedstawiono 20 grudnia br. na specjalnej konferencji w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
50 receptur na słodkie Boże Narodzenie, rywalizujących o miano najlepszej, kilka tysięcy głosujących i 26 dni emocjonującej gry o przychylność oraz głosy Czytelników. Które propozycje 5. edycji plebiscytu Receptury Świąteczne zdobyły uznanie głosujących?