25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Ponad dwustu sześćdziesięciu przedstawicieli przemysłu żywnościowego oraz świata nauki, polityki, gospodarki i mediów wzięło udział w VII „Forum 100” – Dorocznej Gali Przemysłu Żywnościowego połączonej z jubileuszem 20-lecia działalności Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców.
Duże oszczędności zaczynają się od małych inwestycji. Inwestycji, które pozwolą zmniejszyć miesięczne rachunki, ale też zadbać o środowisko. Sprawdź proste rozwiązania, które wypracowano w ramach projektu „3xŚrodowisko”.
Dżem malinowy i Żurek śląski z Kłosa z oferty tej firmy zostały po raz drugi nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Specjały te nagrodzono certyfikatami jakości i tytułami TOP PRODUKT podczas XXII audytu artykułów spożywczych.
Południowy Tyrol – przez wielu kojarzony z zimowymi wypadami na narty i wakacyjnymi górskimi wędrówkami, dla nas to także – a raczej przede wszystkim – region słynący z wypieku chleba i oczywiście strudli z jabłkami.
Jasny komunikat z przodu opakowania może zwiększyć zainteresowanie marką i wskazać jej wartość dodaną. Badania GNT przeprowadzone na skalę globalną pokazują, jak konsumenci postrzegają substancje stosowane do barwienia żywności i ich oznakowanie na etykiecie.
Nowy obowiązek będzie dotyczył ok. 140 tys. podmiotów. Jak oceniają eksperci, został on wprowadzony niespodziewanie dla podatników, co oznacza, że po raz kolejny nie zostali oni przez resort finansów potraktowani partnersko.