25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
"Od jakiegoś czasu obserwujemy spadek sprzedaży szczególnie podstawowego pieczywa baltonowskiego. Przyczyn tej sytuacji z pewnością jest wiele. Już dawniej mówiło się, że im społeczeństwo zamożniejsze, tym mniej chleba spożywa." - mówi Adam Ołów
Ze względu na ogromne ilości substancji przyjaznych dla zdrowia człowieka Finowie określają ją jako super powerful plant, czyli superpotężną roślinę, a syrop z rokitnika zwą Finland’s liquid gold – płynne finlandzkie złoto. Jak się okaże, te określenia nie są na wyrost.
Wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, a wraz z nimi plebiscyt Mistrza Branży „Receptury Świąteczne”. Zapraszamy Uczniów oraz Mistrzów cukiernictwa i piekarstwa do udziału w jedynym takim plebiscycie! Jakie są Wasze propozycje na słodkie wypieki i chleb? Zgodne z tradycją czy w stylu nowoczesnego minimalizmu?
Jaką filozofię biznesu wyznaje 39-letni Paweł Giza, Piekarz Roku 2016? Jakie są najważniejsze wartości Kazimierza Raka, rzeszowskiego mistrza cukiernictwa o wielkim sercu? Czym charakteryzuje się trend gastropiekarni na świecie i w Polsce? Jak zacząć przygodę z lukrem królewskim? To i jeszcze więcej w nowym Mistrzu Branży!
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji 17 listopada 2016 r., Hotel Marriott, sala Congress Hall, Al. Jerozolimskie 65/67, Warszawa.
Ponad 120 osób, głównie ekspertów-przedstawicieli przedsiębiorstw spożywczych z całej Polski, wzięło udział w bezpłatnym seminarium „Jakość w przemyśle spożywczym w świetle wymagań prawnych”, które zorganizowała PFPŻ ZP po raz trzeci podczas targów POLAGRA-FOOD i POLAGRA-TECH w Poznaniu.
Wymagania prawne w zakresie znakowania w tym reklamy i marketingu produktów spożywczych były głównym tematem konferencji, zorganizowanej w dniu 6 października 2016 r. przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” w Warszawie.