25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Najważniejszym celem firmy UNIFET jest ciągłe doskonalenie i wprowadzanie produktów o wysokiej jakości. Rozwój technologii, procesu produkcyjnego oraz receptur firmy UNIFET przyczynił się do wprowadzenia na rynek produktów:
Od początku lat dziewięćdziesiątych XX wieku wzrasta zainteresowanie uprawą pszenic pierwotnych: samopszy, płaskurki i orkiszu. W rozwoju tych upraw upatruje się szansy na podtrzymanie bioróżnorodności środowiska rolniczego oraz pozyskanie ziarna konsumpcyjnego o potencjalnie większej zawartości składników biologicznie czynnych,
Wraz ze wzrastającym zainteresowaniem żywnością ekologiczną, tradycyjną i lokalną przybywa wydarzeń targowych oraz festiwali poświęconych tej tematyce. Aby przyciągnąć uwagę odwiedzających i wystawców, organizatorzy przygotowują najróżniejsze wydarzenia dodatkowe, takie jak prelekcje, pokazy kulinarne czy warsztaty.
Zwolnienie w VAT w 2017 r. mogą wybrać przedsiębiorcy, których sprzedaż w zeszłym roku zamknęła się w 200 tys. zł. Jeśli w tym limicie zmieścili się też ci, którzy w 2016 r. przekroczyli stary próg i musieli się zarejestrować jako podatnicy VAT czynni, mogą powrócić do zwolnienia już teraz.
W 2015 r. Samodzielna Pracownia Oceny Jakości Produktów Roślinnych (SPOJPR) z Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin – Państwowy Instytut Badawczy (IHAR-PIB ) z siedzibą w Radzikowie opublikowała znamienną monografię.
W Piekarni Wykręt w Bielsku-Białej porządek widać na każdym kroku. Żadnych zbędnych rzeczy na produkcji, nawet piece zostały obudowane tak, żeby nie było widać rur odprowadzających spaliny.