25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Weszła w życie kolejna zmiana przepisów w ramach pakietu zmian ułatwiających prowadzenie działalności. Przedsiębiorca nie będzie musiał fundować wstępnych badań lekarskich pracownikowi, którego zatrudnia ponownie lub który właśnie zmienia firmę, jeśli pracownik będzie dysponować odpowiednim i aktualnym orzeczeniem od lek
Na całym świecie przybywa gospodarstw i przetwórni ekologicznych, rośnie także popyt na żywność BIO. Potwierdzają to najnowsze dostępne dane dotyczące rozwoju „zielonego” rynku.
Producenci żywności bezglutenowej, a także firmy, które dopiero rozważają wejście na bezglutenowy rynek, wkrótce będą mieli okazję na własne oczy zobaczyć ogromną grupę potencjalnych klientów. 22-23 maja br. w Warszawie odbędzie się 3. edycja specjalistycznych targów Gluten Free Expo!
Jej zaangażowanie, pasja i upór w realizacji założonych celów mogą imponować. Walentyna Rakiel-Czarnecka, wiceprezes Fundacji Dobre Życie, od lat walczy o poprawę jakości pieczywa, a także o wprowadzenie definicji pieczywa na zakwasie.
23 kwietnia br. w Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie odbędzie się spotkanie z dr Magdaleną Tomaszewską-Bolałek, orientalistką, dziennikarką, autorką najnowszej książki "Tradycje kulinarne Korei". Zainspiruj się koreańską kuchnią, jej wyrazistymi smakami i bogactwem słodyczy. Wstęp wolny. Zapraszamy!
Pomysłowość ludzka nie zna granic, również w zakresie wymyślania kolejnych, coraz bardziej wyszukanych form na reklamę firmy i świadczonych usług. Jak to się robi współcześnie, nie tylko w Internecie? W nowym dziale będziemy prezentować to, co się pojawiło ciekawego lub kuriozalnego.