Piekarstwo
Lista artykułów
-
-
KPO dla branży HoReCa; do podziału 1,2 mld zł 0
Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej ogłosiło w środę nabór wniosków na dotacje dla branży hotelarskiej, gastronomicznej i cateringowej (HoReCa) oraz turystycznej i kulturalnej w ramach Krajowego Planu Odbudowy. W ramach tego naboru do rozdysponowania jest 1,2 mld zł.
więcej -
Wypalony piekarz to spalony chleb 0
Pasja oraz odpowiednie zaangażowanie może przerodzić się w pracę marzeń. Tylko, gdy pasja staje się pracą nieraz zaczyna stawać się udręką. Ciągły stres, nadgodziny, brak czasu wolnego - to zmora wielu cukierników i piekarzy. Jak ustrzec się przed wypaleniem zawodowym? Na pytania odpowiada psycholożka SWPS, Magdalena Marszałek.
więcej -
Wielkanocne bochenki 0
Nie sposób wyobrazić sobie wielkanocnego koszyczka bez chleba. Na świątecznym stole pojawia się jako ważny dodatek, a nawet jako naczynie do podania żurku. Warto zatem zadbać o to, by świąteczny bochenek był nie tylko dobrze wypieczony, ale też pięknie udekorowany.
więcej -
Kreatywne pomysły na udekorowanie wielkanocnego stołu – inspiracje 0
Gdy zbliża się Wielkanoc, wielu z nas zastanawia się, jak udekorować stół, aby uczynić ten świąteczną czas jeszcze bardziej wyjątkowym. Przyjrzyjmy się zatem pomysłom na dekoracje, które dodadzą mu elegancji i świeżości.
więcej -
Niezbędne wsparcie w trakcie przedświątecznej gorączki 0
W okresie przygotowań do Świąt Wielkanocnych, gdy zapotrzebowanie na słodkie wypieki i tradycyjne pieczywo gwałtownie rośnie, cukiernie i piekarnie stają przed wyzwaniem zwiększonej produkcji. Każdemu klientowi zależy, by jego ciasto było gotowe na czas.
więcej -
Dzień Piekarza i Cukiernika 0
Z pracy piekarzy i cukierników korzystamy na co dzień. Chleb, bułki, drożdżówki to produkty pierwszej potrzeby, a ciasta czy torty to przyjemności, które uświetniają uroczystości lub umilają dzień. Przypadające na 15 marca Święto Piekarzy i Cukierników to dobry moment, żeby przyjrzeć się tym zawodom bliżej.
więcej